7 Aralık 2011 Çarşamba

Manikür ve Pedikür Yapmanın İncelikleri


Manikür ve pedikür için kuaförler para bayılmaktan sıkılanlar için bu yazıyı yazıyorum. Birkaç püf noktasını bildikten sonra kuaförden çıkmış gibi tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Öncelikle kendinize bir manikür, pedikür seti edinin. Onu da yapamam diyenlere alternatif aletler sunacağım :).

Manikür ya da pediküre başlamak için en güzel zaman duştan çıktığınız andır. Duşta tırnak etleriniz yumuşadığı için ayrıca üç saat  suda bekletmek zorunda kalmazsınız.

Manikürün en önemli noktası tırnak etleri yoketmektir. Bunun için birçok markanın remove-cuticle adı altında oje vari kremlerinden edinmelisiniz. Bu krem-oje karışımı naneye çok fazla para ödemek zorunda değilsiniz. Hepsi neredeyse aynı işlemi görüyor. Tırnak etleriniz her ne kadar suyun altında yumuşasa da bu kremler mucize yaratıyor. Kullandığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Kremi tırnak etlerinize iyice yedirip bir-iki dakika bekletin. Daha sonra manikür setinden çıkan özel çubukla ve ya bir kulak pamuğunun ucundaki pamuğu çıkarıp o çubukla tırnak etlerinizi geriye doğru itin.

Eğer önceden tırnak etlerinizi kesmiş ya da kestirmişseniz, giderek sertleştiğini ve daha çabuk uzadığını farketmişsinizdir. Geriye doğru itmeyi alışkanlık haline getirip kesmezseniz bir süre sonra yokolduklarını farkedeceksiniz. Yok ben rahat edemem diyorsanız kesin gitsin. Fakat bu şeytan tırnağına sebep olabilir. Bu görüntüyü hiçbirimiz istemeyiz.

El tırnaklarınızı oval ya da küt kesebilirsiniz. Oval kesimi çok fazla tavsiye etmiyorum. Küt kesim çok daha sağlıklı tırnaklara sahip olmanızı sağlar.

Kesme işleminden sonra törpülerken tırnaklarınızın yapısını bozmamak için kağıt törpü kullanın ve tek yöne doğru törpüleyin. Törpüyle kısaltma işlemi yapmayın. Deformasyona sebep olabilirsiniz. Demir törpü kesinlikle kullanmayın.

Kendinize muhakkak bir tırnak fırçası edinin. Bunun yerine bir diş fırçası da kullanabilirsiniz. Tırnaklarınızı kremleyip fırçalayın. Fırçalama işlemi tırnaklarınızı güçlendirir, kandolaşımını hızlandırır ve tırnaklarınızın parlamasını sağlar.

Manikürde en önemli faktör güzel bir el kremine sahip olmaktır. Bunun tırnak için olanları da var. İkisinden de muhakkak edinin. Krem sizin kurtarıcınız olacaktır.

Ellerinizin ve ayaklarınızın bebek poposu gibi yumuşacık olmasını istiyorsanız. Gece vazeline bulayıp, pamuklu bir çorap geçirin. Sabaha yumuşacık olacaktır.

Tırnaklarınızın sağlıklı olması beslenmenize bağlı. Vitamin ve mineral eksikliği tırnakları zayıflatır. Beyaz noktalar çıkmasına neden olabilir.

Oje sürerken koyu renkler kullanıyorsanız altına muhakkak bir kat parlatıcı sürün. Hem çıkarmanız kolay olur. Hem de tırnaklarınızın rengi değişmez.

Aseton içermeyen oje çıkarıcıları kullanın.

Ojeyi sürerken püf noktası ortadan başlamaktır. Yanlardan asla başlamayın.

Ojeyi tırnak etlerinize bulaştırdıysanız elinizle hemen silmek yerine, kurumasını bekleyin ve hafifçe kazıyıp bulaşan kısmı alın.


Tırnaklarınız güçsüzse, parlatıcınıza birkaç damla limon damlatın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder